Πληροφορίες Εγγραφής

Κοινός στόχος όλων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι η προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής προσαρμογής νέων ανθρώπων, ανειδίκευτων, που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και δεν έχουν τα απαιτούμενα από την αγορά εργασίας προσόντα και δεξιότητες.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ή έχουν υπερβεί το 18ο έτος και έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όλοι οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι προσέρχονται σε διαδικασία συνέντευξης από επιτροπή που συστήνεται με απόφαση του Διευθυντή του ΣΔΕ.Τα κριτήρια αξιολόγησης ορίζονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Οι διαδικασίες επιλογής εκπαιδευόμενων ολοκληρώνονται μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του κάθε έτους και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για τους επιλαχόντες , αν υπάρχουν εκπαιδευόμενοι που τελικά δε μπορούν να φοιτήσουν. Όταν ο Εκπαιδευόμενος ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευση λαμβάνει απολυτήριο τίτλο ισότιμο με τον απολυτήριο τίτλο του τυπικού Γυμνασίου Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για το επόμενο σχολικό έτος, στο ΣΔΕ της περιοχής σου