Τελετή αποφοίτησης 2012-2013 ΣΔΕ Κοζάνης, παράρτημα Πτολεμαΐδας

2i-eukairia 2i-eukairia1 2i-eukairia2

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 έγινε η απονομή των απολυτήριων τίτλων των εκπαιδευόμενων για το έτος 2012 ? 2013. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τελετή για να τιμήσει τους εκπαιδευόμενους που μετά από 2 χρόνια εκπαίδευσης κατόρθωσαν να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο. Ο Διευθυντής του ΣΔΕ  Γεώργιος Ματιάκης, ο Αντιδήμαρχος Εορδαίας Ιωάννης Ασπράγκαθος υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ απένειμαν τους τίτλους.

Το ΣΔΕ είναι Δημόσιο Σχολείο που παρέχει στους απόφοιτους απολυτήριο τίτλο ισότιμο προς το απολυτήριο του Γυμνασίου και η διάρκεια σπουδών είναι 2 έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 21 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό από τις 5.00 μ.μ. ? 9.00 μ.μ. Τα μαθήματα είναι καθημερινά και δεν υφίσταται γραπτή εξέταση.

Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν ολοκλήρωσαν την εννεάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές.

Από το Παράρτημα Πτολ/δας, που άρχισε να λειτουργεί το σχολικό έτος 2008- 2009 έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα 65 εκπαιδευόμενοι εκ των οποίων οι 39 γυναίκες κα οι 26 άνδρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>